ZvS Achtergrond
ZvS VisieZvS TrainingPublicatiesReferentiesContact

ZvS Historie 
ZvS Missie 
ZvS Achtergrond 
ZvS Trainer 

 

 

[Home][ZvS Visie][ZvS Achtergrond]

 

Aanleiding

  • De katalysator tot het ontwerpen van de training Zelfverdediging voor Scholieren, is een door SPZ-trainer Adrie de Herdt in het kader van zijn HBO-studie Pedagogiek verricht onderzoek naar sociaal ongewenst gedrag onder twaalf- tot achttienjarige scholieren.
  • Een onderzoek naar observeerbare verschillen in sociaal ongewenst gedrag tussen twee groepen middelbare scholieren die op hetzelfde moment samenkomen in een gymles.
  • De uitkomst van dit observatieonderzoek leidde tot een artikel erover in het vakblad voor gymleraren 'Lichamelijke Opvoeding' editie 7 van augustus 2010.
  • De titel van dat artkel was: 'Meester, ik wordt helemaal gek van ze!'.
  • Het artikel zorgde voor een opdracht van de Haagse Hogeschool Academie voor Sportstudies aan SPZ-trainer Adrie de Herdt. Vraag is: onderzoek te doen naar een maatschappelijk betrokken, sociaal vaardige en fysiekmentaal veilige praktijkgerichte nieuwe leermethode weerbaarheid binnen ons voorgezet onderwijs.

Inleiding

  • De training Zelfverdediging voor Scholieren is het resultaat van door SPZ-trainer Adrie de Herdt verricht afstudeeronderzoek voor zijn studie Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam.
  • De wereldwijde praktijkervaring van SPZ-trainer Adrie de Herdt op het gebied van weerbaarheid, zelfverdediging en beroepsmatig fysiek optreden in combinatie met vanuit de Hogeschool van Amsterdam aangereikte pedagogische-didactische vakkennis is van grote waarde voor deze nieuwe leermethode.
  • Daarnaast is SPZ-trainer Adrie de Herdt 2e Dan Wado Ryu, een buitengewoon defensieve karatestijl met als een van de hoofdregels: 'Zorg ervoor de tegenstander te ontwijken'. (Hideo Muramatsu, 2010) .
  • In de jaren tachtig was SPZ-trainer Adrie de Herdt lid van de Nederlandse Nationale Karate Selectie en een topkarateka die bekend stond om zijn beweeglijkheid op de mat en supersnelle karatetechnieken waarmee hij vocht.
  • Topvechtsporthistorie, weerbaarheidpraktijkervaring en pedagogisch-didactische vakkennis komen samen in deze nieuwe leermethode waar scholieren, docenten, onderwijsinstituten en hun besturen en zelfs ouders hun voordeel mee zullen doen.

Blog Scholier en Zelfverdediging

Lerarenportfolio SPZ-trainer Adrie de Herdt

Site Studiegroep Praktische Zelfverdediging

Sta Vast Training Zelfverdediging

Facebookpagina Sta Vast Zelfverdediging

Facebookpagina Sta Vast Trainer Adrie de Herdt

Twitter Schoolzelfverdediging

English Pages Studygroup Practical Selfdefense    

[Home][ZvS Visie][ZvS Training][Publicaties][Referenties][Contact]

Copyright (c) 2010 SPZ-Training. All rights reserved.

info@scholierenzelfverdediging.nl